logo   

Ζύμωμα

Τοποθετούνται στο ζυμωτήριο (ξύλινο ή μεταλλικό) τα συστατικά (αλεύρι , ελαιόλαδο και νερό) για την κατασκευή του παξιμαδιού.

Το χρονικό διάστημα της ζύμωσης διαρκεί τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνει πλήρης ομογενοποίηση των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Ωρίμανση

Η ζύμη μορφοποιείται στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετείται σε σταθερή και συγκεκριμένη υγρασία για την ωρίμανση προκειμένου να αποκτήσει ομοιόμορφο όγκο και να γίνει η κυψέλωση της ζύμης.

Ψήσιμο

Η διογκωμένη ζύμη τοποθετείται σε πυρωμένο φούρνο για το ψήσιμο και διαρκεί 45 λεπτά περίπου.

Μέχρι αυτό το σημείο η διαδικασία θυμίζει έντονα την διαδικασία παραγωγής του ψωμιού. Για την παρασκευή του παξιμαδιού όμως, υπάρχει η συνέχεια:

Διαίρεση (Τελικό Μέγεθος και Σχήμα)

Το ψημένο ζυμάρι αφού κρυώσει κόβεται σε τεμάχια με συγκεκριμένο σχήμα που θυμίζει φέτα ψωμιού, και τοποθετούνται πάνω σε λαμαρίνες για την τελική φάση της παραγωγής.

Στέγνωμα ή Ξέραμα

Οι λαμαρίνες τοποθετούνται στο φούρνο, σε χαμηλότερη θερμοκρασία, περίπου 100 βαθμών Κελσίου, για διάστημα μίας ώρας. Στο στάδιο αυτό αφαιρείται το μεγαλύτερο ποσοστό της υγρασίας και τα παξιμάδια αποκτούν την στεγνή τους υφή.

Με το πέρας της ξήρανσης οι λαμαρίνες με τα παξιμάδια αφήνονται να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά είναι έτοιμα για χρήση, αποθήκευση ή συσκευασία.

Πώληση Χονδρική        Παράδοση σε επαγγελματίες

Κεντρικό Εργαστήριο

 ΒΙΟΠΑ Χανίων, Τ.Κ.: 73200

 2821089145


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Χάρτης - Φόρμα Επικοινωνίας

Υποκατάστημα Αθήνας

 Κέννεντι 12, Ρέντης, Τ.Κ.: 18233

2104833755


 info@oresivios.gr

Χάρτης - Φόρμα Επικοινωνίας

Σκοπός μας

να διατηρηθεί η παραδοσιακή, χειροποίητη μορφή των προϊόντων μας και η διασφάλιση της ποιότητας τους, και το πετυχαίνουμε, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής, διαφυλάσσοντας έτσι τη συνέχιση της παράδοσης και τη μοναδική γεύση και ποιότητα των Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων.

Δείτε περισσότερα...